12 Kasım 2009 Perşembe

Pelesenk

Aşkın sonu, binbir soru işareti,
Belki bütün cevapları ikimizde.

Son bir kez gir içeri,
kapat kitle tüm kapıları,
Ki gitme ihtimalin bile olmasın.

Son bir kez bırak alev alsın,
aşkın yongası bedenler,
Bu kış yapraklar dalında kalsın.


11 Kasım 2009 Çarşamba

No Comment


Enke


Lehmann 40 oluyor diye bir post attım, alman kalecilerin 40 yaşına kadar oynadıklarını. Lehmanndan sonra ki 40 lık kaleic adayımında Enke olduğunu belirttim. Ben bunları yazdıktan bir gün sonra trenin önüne atlayıp intihar etmiş.

Kendimi kötü hissettim valla, maşallah dediğim 40 gün yaşamıyor bu aralar.

9 Kasım 2009 Pazartesi

Ne Maçtı be!


Dünkü Lyon-Marsilya maçını 5-10 sene sonra yazacağız detaylı olarak bu başlık altında. Şimdi uzun uzun anlatacak zaman yok, maçın şokunu tazeliğini koruyor.


Jessica Alba ve Top


1goal diye bir organizasyon var, Afrikada okula gidemeyen çocuklara eğitim olanağı sağlamak için. Bir çok destekçisi var futbol dünyasında ve ünlüler arasında. Son destekçisi ise Jessica Alba, bu amaç için bir topu imzalamış. Resimlerde ise mahallemizin kızı havasında çıkmış, tabi biz kendisinin aşağıdaki resimlerine alışkınız.
Not: Teyzede önemli biri değil, amerikalı bir siyasetçi Nita Lowey adında.


Ronaldo'yu Bırakmam


Real kötü günler geçiriyor, sebebide Ronaldo'nun sakatlığına bağlanıyor İspanya da. Pellegrinin kellesi isteniyor falan filan. Demezler mi arkadaş madem bir Ronaldosuzluk takımı bu hale getiriyor o zaman 257.400.000 euro harcayıp rekor kırmanın ne alemi var.

Neyse konu bu ama tam olarak bu değil.

Bilindiği gibi Portekiz milli takımı Bosna ile G. Afrika'ya gidebilmek için eleme maçları oynayacak. Fakat Real göndermek istemiyor, zaten Macaristan maçında sakatlandı tam düzelme safhasından tekrar milli maçlarda sakatlansın istemiyorlar. Real doktorları tekrar düzelmeden oynaması durumunda bileğindeki problemin nüksedeceğini ve sezonun ikinci yarısına kadar oynayamayacağını dillendiriyorlar. FIFA ve Kulüpler tekrar karşı karşıya bakalım ne olacak.

Özil-Wenger


Milli takımı seçmediği gün olay olmuştu. Belkide Nuri'den beklediğimiz gelişimi, hemen hemen aynı yaşlarda ki bir başka genç gurbetçi yapınca da üzülmüştük. Arsene Wenger kendisini istiyormuş devre arasında yada sezon sonunda 17 milyon euroyu gözden çıkarmış.

Terim teklif etti yada etmedi, Özil gelmek istedi yada istemedi bunların artık önemi yok. Sonuçta Alman milli takımı ile G.Afrika'ya gidecek ve verdiği kararın doğru olduğunu düşünecek. Onun seçimi bundan sonra yetişecek genç gurbetçilerin de Almanya'yı seçmesinde etkili olacak.

Uğur Melekenin bir yazısı vardı, Hamit milli takıma kaptan olmalı diye. Sebeplerinden biride onun kaptan olup onurlandırıldığını gören 3. jenerasyon Türklerin kendilerini milli takımımıza daha bağlı hissetmelerini sağlamaktı. Düşünce süperdi ama biz onun yerine gittik Emreyi, Tuncayı kaptan yapmayı uygun bulduk. Devrim gerekli üstelik şimdi kompleksi olmayan, ders alıp verebilecek biri lazım bize hazır egosu tavanda imparatoreden kurtulmuşken.

Lehmann 40 Oluyor



1988 yılında 19 yaşındayken Schalke ile başlayan profesyonel kariyerinde 21. yılını deviriyor. Yarın 10 kasım ve onun doğum günü, 40 yaşına basıyor. Çok haz etmem kendisinden hatta kötü kaleci olduğunu düşünürüm fakat şu noktada Almanlara hayranım. Kaleci yetiştirip kırkına kadar oynatıyorlar. Bir sonraki 40'lık Enke olacak herhalde.