24 Kasım 2009 Salı

Kobe ve İmkansız

Aslında bu adam için imkansız diye bir kelime yok dün geceki basketi bunu gösteriyor.Oklahoma City Thunder Maçında gene müthiş bir oyun çıkardı. Jack Nicholson'ın bile ağzı açık kalmış :)

Özer Olmak




Almanyadan oynamak umuduyla Türkiye'ye gelmişti 2005 yılında fakat önce 3. ligde bir takıma kiralanmış ve "Keçiören'i 2. lige çıkar denmiş".

Kendiside bir demecinde geldiğini pişman olduğunu ve başarısız olup geri döndüğü düşünülmesin diye kalmaya karar verdiğini söylemiş.

Sezon sonunda Aykut Kocaman'ın  eline düşmesi belki de kariyerinde ki kırılma anı, takımda tutulmasının sebebi bünyesinde ihtiva ettiği müthiş yetenek.

Türk oyuncularda çok görülmeyen kafası yukarıda oyun anlayışı, pas kabiliyeti ve hepsinden önemlisi yıllar önce Oğuzu seyrederken hissettiğimiz tat.

Bazı oyuncular vardır topu attıktan sonra fark edersiniz, "boş adamı nasıl gördü" diye içinizden koca bir helal olsun çekersiniz.

Yıllar sonra böyle bir Türk cevheri yakalamışken şimdi Daum'un klasik inadının geçmesini bekliyoruz.

Sakattı, hazır değildi yerine oynayan formda dendi, şimdi ise son 5 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarmış bir takım var.

Üstelik cezalı ve sakatlardan dolayı eksik te bir hayli fazla. Bu hafta Alman hocanın bahanesi de yok, oynatmazsa hangi taktikle hangi düşünceyle bunu anlatacak merak içindeyim.

Genede bu üst düzey yeteneğin eninde sonunda düzenli forma şansı bulacağını biliyorum, hocasına güvenmesemde 20 numaranın ona uğur getireceğini umuyorum.

23 Kasım 2009 Pazartesi

Pepe Sánchez



Haberi salsa da gördüm,pepe transfer olabilirmiş. Kendisi bu oyunu sevmek için iyi nedenler sunan eşsiz bir profil.

Gelmesi demek boş salonların dolması benim gibi onun son dönemlerinde seyretme şansı bulacak olanların tekrar maçlara gidecek olması demek.

Umarım haber boş çıkmaz da canlı canlı seyretme imkanımız olur.

9-1


Rakamlardan gitmeye devam. Maçı canlı seyredemedim ama geniş özetini izleyebildim.9-1 skorunu alt yazı ile öğrenmiştim önceden ama beni şaşırtan ilk yarının 1-0 sonuçlanmasından sonra bu sonucun oluşması oldu. Hele bir 50-60 arası var ki, 10 dakikada skor 4-1 oldu. sonra zaten Chris Kirkland geleni içeri aldı.

Bu kadar gol yenir mi denebilir ama Titus Bramble ismine aşina olanlar herhalde şaşırmamaışlardır. Her gittiği yerin savunmasını çökerten ingiliz rakip takım taraftarlarının göz bebeği olmaya devam ediyor.

Maç içinde ki bir başka dikkat çekici nokta ise Paul Scharner'ın mujteşem! saç stiliydi, Wiganın golünü atan arkadaş videodan görünebilir



Tottenham Wigan 9-1 Maçı Golleri videosu

Spor | MySpace Video

78.639

Bu hafta liderlik şansını Galatasaray gibi kaçıran bir diğer takım Flamengo oldu. Lider Sao Paolo'nun deplasmanda Botafogo ya 3-2 yenilmesinden sonra tek gollü galibiyet yetiyordu son iki haftaya lider girmeye ama Goias ile golsüz berabere kaldılar.

78.639 sayısı ise Flamengo-Goias maçını Maracana tribünlerinden seyreden kişi sayısı.

Görüldüğü üzere maçlar seyirciyle güzel.