7 Nisan 2010 Çarşamba

Ezmek


Ligimizde her maçtan sonra şöyle bir söz söylenir x takım y takımı sahadan sildi, z takım bütün hatlarıyla q takımını ezdi.

Ben bugüne kadar bu kadar dominant bir rakip ezme olayı bizim takımlarımızda hatırlamıyorum. Barça resmen Wenger'in anasından emdiği sütü burnundan getirdi iki maçtada.

İlk maçta sahada ispanyol şovu vardı fakat 2-0 dan sonra barça durunca Arsenal beraberliği yakalamıştı. Dün gene öne geçti ingilizler işlerine yarayan skoruda yakaladılar ama Messi çıktı gene dağıttı bütün planları.

Resimde maçın kısa bir özeti var,%84 başarı ile yapılmış 504 pas. %61 topla oynama oranı, 15 şut falan fişman.

Arsenal gibi top 10 klüpten birine bunu yapabilecek oyun düzeni ancak ayakta aklışlanır. Darısı  Ral maçına, Messiden gene sihir bekliyoruz ailecek.

6 Nisan 2010 Salı

Star Tv Episode falan filan


Daha öncede yazmıştım bu ülkeye yapılan bir saygısızlık, iki decoder fazla satmak uğruna insanların nefretini kazanmak bence çok doğru bir firma stratejisi değil.

Tam tersi kimi tanıyorsam d-smart almayacaklarını böyle devam etmelerinin almayı düşünenleri bile caydırdığını söylüyorlar.

Bugün Barcelona-Arsenal maçı yerine bu programı uygun görmüşler bizlere. Bir dönemin salı-çarşamba kültürünü bu sezon tamamen ortadan kaldırdılar.

Artık kına mı yakarlar yoksa başka birşey mi bilemiyorum.

Altaylık Yapmak

İzmir de geçen yıllar sonunda sempati duyduğum bir takımdır Altay, şehrin diğer iki büyüğüne rağmen benim için asıl futbol takımıdır. Doğru yapılanmış bir alt yapısı olan kavgadan gürültüden uzak kendi halinde futbolunu oynamaya çalışırlar senelerdir.

Her sene artık bir takım birinci lige çıksın, izmirin süper ligde temsil edilememesi bu kente yakışmıyor lafları arasında son adımı bir türlü atamıyorlardı.

Bu sene bank asyada ilk yarı bittiğinde liderin yanlızca üç puan gerisindeydiler fakat sonra ortaya hiç bir şey koyamadılar.

13 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile liderden tam 17 puan gerideler üstelik bu kayıplar devam ederse koca bir sene gene boşa gidecek. Play-off için hala şansları var ama kalan 5 haftada 6. sıradaki Giresun ile aralarındaki 4 puan farkı koruyabilecekler mi belli değil.

İzmirin tek tesellisi Buca'nın süperlige yükselmesinin neredeyse kesinleşmesi. Hangi Buca ligin totalde bakıldığında en az değer biçilen kadrosuna sahip olan takımı. Demek ki iş sadece paraya bakmıyor, doğru yapılanma her zaman kazandırıyor.

Sihirbaz Lahm



Buda Link...

Hadi Eşşek Sıpası


Arjantinde işler devler için iyi gitmiyor. Clasurada River 16. Boca 19. sırada, üstelik futbol olarakta günden güne eriyorlar.

River tekrar Ortegaya sarılmış durumda, Newell's maçında yeniden forma giymesi bekleniyor. Resimde ole'den, Cankurtaran demişler eşşek sıpasına:)

Boca da ise işler daha kötü durumda derbi galibiyetine rağmen bir türlü maç kazanma ritmini yakalayamıyorlar. Teknik direktör değişikliği gündemde, takımın abileri uyarılması ve daha fazla katkı vermeleri isteniyor.

Her kimki lig statüsünü bu hale getirmişse ona dua etsin ikiside yoksa son bir senedir gösterdikleri performansa bakılacak olsa ikiside düşmeye en büyük aday olacaklardı.

Bir haberde Buonanotte'den verelim, yeniden çalışmaya başlamış kazadan sonra. Topla terapi idmanlaraına bile başlamış ama tekrar korkmadan ne zaman oynamaya başlar kimse birşey diyemiyor fakat yakın zamanda maçlarda oynamak istediği yazılıp çiziliyor.

Kim bilir belki kazadan kutulduktan sonra River'ı da kurtarır belli mi olur. Arjantin ligi için böyle bir kahramanlık senaryosuna ihtiyaç var.