29 Ocak 2010 Cuma

Pelesenk

Nereden duydum bilmiyorum ama özlemişim bu şarkyı.Bu benim en beğendiğim Orhan Gencebay şarkısıdır.
 
 
Vazgeç gönlüm sen bu aşktan,Sana kıymet veren mi var.

Link...

28 Ocak 2010 Perşembe

Köyümüze Geri Dönelim


Santos resmi sitesinden resim, Robinho ile anlaşma sağladıklarına dair. 4 Ağustos tarihine kadar eski klübünde olacakmış.

City'de dua ediyordur dünya kupasında iyi bir performans göstersinde satabilelim diye. Neymar içinde iyi bir rol model, şu beş aylık zaman diliminde beraber idman yapmaları bile çok şey öğrenmesine sebeb olabilir.

Seri A da hiç olmadığı kadar büyük isimlerle dolu. Adriano, Love,Ronaldo,Carlos,Robinho. Güzel bir altı ay geçirecek brezilya ligi aşıkları.

Van Christian Maggio

Napolili Maggionun Livornoya attığı golün postunu atmıştık buda Van Basten'in golü ile eş zamanlı videosu.

Link...

25 Ocak 2010 Pazartesi

Van Basten'in Kopyası

Hafta sonu italya liginde öyle bir gol atıldı ki, daha önce ne goldü be köşesinde Van Bastenin Dasaeve attığı golü anlatmıştık.

Bu hafta Napolili Maggio Livornoya neredeyse kopyasını attı. Sol ayaklı olmasına rağmen sağ ayağının üstüyle müthiş vurmuş. Kaleci ne yapsın arkadaş bu vuruşa

Seyret seyret doymazsın. Futbol bu anlar için bu kadar çok seviliyor galiba.

Buda göremeyene link...


Tükürdüğünü Yalamak


Bunuda gördük ya tebrik etmek istiyorum hocasından başkanına kadar emeği geçen herkesi. Kadro dışı bırakıp klüp bulmasını istedikleri adamı savunmaya transfer yapamadıkları için affettiler.

Madem suçu affedilecek kadar küçük neden klüp bulmasını yoksa tek başına idmana çıkacağını söylüyorsun.

Önder oynasa ne olur oynamasa ne olur?

Bir maçta alınacak üç puan daha mı önemli tükürdüğünüz yalayıp kendinizi ve klübünüzü küçük düşürmekten.

Ayakta alkışlanacak! işler yapıyorlar valla. Transfer dönemi bitmek üzere 40 gündür transfer yapacağız diyip oyalamaları değil böyle hareketler gözden düşmenize sebeb oluyor.

Eee Kazım klüp bulamasaydı ne olacaktı onuda mı affedecektiniz.

Önderin yerinde olsam gurur yapar tek başıma idmana çıkmaya devam ederdim. Büyüklerinin gösteremediği iradeyi onlara gösterirdim.

Sami Hyypiä



Dün seyrettiğim bir diğer maçta Hoffenheim-Leverkusen maçıydı. Bu karede açılış golünden. Finli ex-kop sami ayağını uzatıyor ve kaleci Hildebrand'ın bacaklarının arasındaki örümcek ayığı alıyor.

Bu gol perdeyi açtığı gibi Bayer'in ligde en fazla gol atan takım ünvanınıda ele geçirmesini  sağlıyor. İyi takım kurmuşlar ne Magaht'ın Shalkesi gibi defans ağırlıklı(ligin en az gol yiyen takımı Bayer ile beraber=15) nede sırf hücum takımı (ligin en çok gol atan takımı=42).

Herşeyden yapıyorlar, çok koşuyorlar çok mücadele ediyorlar ama aynı zamanda pasıda iyi beceriyorlar. Son attıkları golde zaten takımın karakterini fazlasıyla gösteriyor. Seyretmeye değer bir goldü.(50. snden sonra başlıyor)




Buda linki...

Hakem'e Bir Milan'a İki


Maçın skorunu sol eli kırmızı kart sayısınıda da sağ eliyle göstererek özeti geçiyor Mou.

Pazar gününün finalini gerçekten güzel yaptık bu maçla.

Kar yüzünden yollar tıkalıyken bütün hafta çalışan bünyeyi pazar günü ancak dinlendirebildik. Zaten bir futbol severi doyuracak maç adedi fazlasıyla vardı.

Trabzon maçıyla başlayıp Arsenal maçıyla devam ettikten sonra Leverkusen maçı, Galatasaray maçı derken finali İnter maçıyla yaptım. Arada göz ucuyla Cezayir-Fildişi maçınada baktım. Hatta bir ara Real maçına da geçiş yaptım.

Bütün önemli anları yakalamam (Ronaldonun golleri, kırmızı kartı, Keitanın füzesi, Cezayirin geri dönüşü falan) ayrıca hoşuma gitti.

Bitirişi böyle bir maçla yapmakta kaymağı oldu günün.

Bir italya ligi maçından çok premier lig temposuyla başladı derbi. Belki inter on kişi kalmasa  daha güzel bir maç olacaktı ama olsun bu yeter de artar bile.

Fark 9 puana çıktı liginde hafiften havası kaçtı, Mourinhoda demecinde onu belirtmiş zaten.

Şimdi asıl hedef Chelsea maçları büyük hoca için bakalım neler yapacak takımı.

Korkunç


Dün gecenin en korkunç manzarası, Deportivo sol beki Felipe Luis kariyerinin şuana kadarki en talihsiz anlarından birini yaşadı. 49. dakikada takımını öne geçiren golü attı Bilbao karşısında ama rakip kaleci Iraizoz'un sağ ayağının üzerine düşmesi sonrası fibula ve bilek kemiği kırıldı.

6 ay formadan uzak kalacağı söyleniyor, milli forma için Santos ile çekişiyordu dünya kupasına gidebilmek için.  Yıllar önce uche'nin ayağının kırılmasına benzeyen bir pozisyon tabi daha felipe sakız çiğneyerek olayı soğuk kanlılıkla karşılayamamış.

Kaldıramayacak olan seyretmesin.