30 Ekim 2009 Cuma

Ne Goldü Bee!

Futbol sahalarında ki en özel gölcülerden biriydi Van Basten uzun uzadıya futbol hayatını anlatacak değilim. Bu kare onun en güzel yada hafızalardan silinmeyen belkide en değerli golü. Bir türlü büyük turnuva kazanamayan güzel futbol ülkesi Hollanda'ya Avrupa şampiyonluğunu getiren gol. Üstelik golü yiyende zamanın en büyük kalecisi Dasaev. Her topa atlayan, kurtarılmayacak topları bile bir şekilde kurtaran Dasaev.

Gelelim gole Sovyet Zavarov'un Tiggelen'e kaptırdığı top sonrası gelişen kontra atakta, Mühren'in önüne enfes bir top atılır. Mühren'in tam muz diyebileceğimiz ortası ve sağ ayak üstü gelişine ters köşeye atılan inanılmaz vole.İşte futbolun en zevk veren yanı, ağzınız açık nasıl yaa!, bu gol mümkün değil dediğiniz an.

Bu golü her seyrettiğimde neden sıfıra kadar inmedi diye kendi kendime düşünürdüm, galiba Hollanda takımının tamamı topu Van Basten'e en kısa sürede ulaştırdıktan sonrasını düşünmüyordu. O her şekilde gol atar düşüncesiyle sadece topu ceza sahası veya çevresine gönderiyorlardı. Bizde bilirdik top ona geldi mi sonunda ağzımızdan Ne goldü be! deme ihtimalimiz vardı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum