28 Ekim 2009 Çarşamba

Santos Kesik Yemiş


Alper blogunda yazdı Brezilya aday kadrosu açıklandı ve Andre Santos çağrılmadı,herhalde şu 10 haftadır ligimizi seyredipte bunu garip karşılayacak kimse yoktur. Elano ise yeniden çağrıldı, olabilir sonuçta kredisi Santos'a göre daha fazla olan biri isim milli takım için.

Fakat sorgulamamız gereken bence düzenli çağrılırken neden çağrılmadığı değil. Aynı sorun Alex içinde geçerli, Türkiye'ye gelmeden önce 50 defa milli formayı giymiş, kaptanlık yapmış oyuncu, burada gösterdiği performansa rağmen tekrar milli takım formasını giyemedi. Bizde ligimizin izlenirliğine bağladık, kalitesine bağladık. Tabi o sırada CSKA dan Love,Carvalho,Jo gibi isimler kadroya dahil olmaya başlayınca izlenilirlik ve kalite bir kenara atıldı. Çünkü Rusya liginden çokta alt seviyede bir ligimiz yoktu. Üstelik şampiyonlar ligi çeyrek finalini yaşarken de kadroya giremedi Alex, Zico'nun hak ettiğini açıklamasına rağmen.

Aynı dönemlerde Beşiktaş'tan Bobo davet edilince aslında bir milat şansı yakaladık ama hem Bobo devamını getiremedi hemde Beşitaş vitrin şansını kullanamadı.

Kendini geliştirmeyen kim olursa olsun yedekte beklemesini bilmekte.İlk geldiği dönemde frikik gollerine alıştığımız Alex 2-1 lik Galatasaray kupa maçından beri gol atamıyor barajı gördümü. Tarih tam olarak 8 Mart 2006, 3.5 seneden fazla geçmiş üstünden. Ya çalışmıyor yada yeteneğini kaybetti. Yeteneğinin yerinde durduğunu kanıtladığına göre, çalışmıyor. Futbol burda kendinizi geliştirip ilerlemenizi çok istemiyor. Zaten az biraz yeteneğiniz varsa ilah olmak için ideal yerlerin en başında burası geliyor.

Şunu bir anlasak gerçekten futbolda ileri gideceğiz.

Brezilya milli takımına çağrılan oyuncuyu satın almakta değil. Mesele Brezilya milli takımına ilk defa burada gösterdiği performansla çağrılan oyuncuyu takımınızda oynatabilmekte.

Bir gün elbet bir oyuncu ilk defa burdan Brezilya, Arjantin, Fransa, Belki Almanya yada Hollanda milli takımına düzenli olarak bu ilkede kendini geliştirip, oyununu en tepeye çağrılacak buna eminim ve o gün dünya futbolunda yerimiz bir adım ileri gidecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum