7 Kasım 2009 Cumartesi

Heskeylator


Zamanında Liverpool forması giyme şansına sahip olan kazma.

Dünyanın En?


En uzun kulak kılı 18.1 cm, pis herif insan arada keser.

No Comment

Moulin Rouge PSG

Son iki senedir fena gitmiyorlar, domuz gribi nedeniyle ertelenen Marsilya maçında sonra deplasmanda sochaux yu 4-1 yendiler. Bu sezona çok iyi hazırlandıklarını söylüyorlar. Resimlerdende görüldüğü gibi gerçekten çok severek ve şevkle hazırlanmışlar.









CAS'tı

Tam HT gazetesi manşeti attım valla, daha önce demiştik Chelsea CAS'dan medet umuyor. Beklenen oldu ve CAS güçsüzden değil güçlüden yana oldu. Benim merak ettiğim ise davaya bakan kurula Adnan Türkkan başkanlık etti mi etmedi mi? Malum böyle kararlar onun çantasından çıkar.
Bu da bizim her kararı tartışmalı tahkim kurulumuz, acaba kriterlerini neye göre belirliyorlar. Dolara göre mi, liraya göre mi?

Bayer Leverkusen



09-10 6.550.000

08-09 14.050.000

07-08 14.600.000

Toplamda 35.200.00 milyon euro yapıyor(21 milyonunu Augusto,Vidal ve Gekas için harcadılar), her sene üstüne koyarak kalitelerini arttırıyorlar. Şuan ligin en az gol yiyen (8), en fazla atan ikinci takımı konumundalar(25). Üstelik geçen senenin en önemli iki ismi Helmes ve Augusto'dan da sakatlıkları sebebiyle yararlanamıyorlar. Seneler sonra ilk defa şampiyonluk için bu kadar iddialılar.
Aslında bu şampiyonluğu hak ettiklerini düşünüyorum. 2000 yılında Unterhaching'e karşı son maçta beraberlik yetmesine rağmen kaybedip kaçan şampiyonluk. Hemen iki sezon sonra bu defa son 3 maça 5 puan önde girip şampiyonluğu Dortmunda kaptırmaları benim gözümde hep Şenol Güneş takımı hissi uyandırırdı. Bir taraftar için olabilecek en kötü anı arka arkaya iki defa yaşamak. Tam kazandım derken bütün senenin emeklerinin heba olması. O son adımı bir türlü atamadılar, bakalım bu sene atabilecek seviyeye gelecekler mi? Gelirlerse ölümcül vuruşu yapabilecekler mi?. Umarım taraftarlarının yüzünü bu sene güldürürler.


Yukarıda ki rakamların anlam ifade etmesi için aynı dönem içinde Bayer(n)'in transfere ne kadar para harcadığını da verelim , tam 158.900.000 milyon eurocuk.

Ürolojik Muayene


Veysel ve Necatinin nereden ilham aldıkları belli oldu





Rotasyon



Barcelonadan bir haber daha verelim bari; Geçen sene müthiş bir sezon geçirdiler.Bunda bütün oyuncuların sahada olma isteği önemli rol oynadı. Oynarken keyif alan bir takımın oyuncusu olarak forma kapmak için daha çok çalıştılar. Pep de allahı var herkese forma verdi.


Bu sene şu ana kadar 20 oyuncuadan yararlanmış üstelik yararlanmadığı tek adam var o da uzun süreli sakatlığından dolayı oynayamamış. Diğer oyuncular mutlaka 90 dakikanın büyük çoğunluğunda oynamamışlar. En az oynayan yedek kaleci Pinto(bir maç), onun dışında 3 maçın altında görev yapan yok. Daumun her maç sakat olmasa aynı 11 ile oynamasını da değerlendirmek lazım. Tam 21 oyuncu kullanmış alman hoca, fakat Guardiola'dan şöyle ayrılıyor. Oyuncuların 6 tanesi sürekli yedekten girmiş ve az süreler almış (rekor selçukta toplam 11 defa oyuna girmiş ve 277 dakika görev almış). Zaten oynattığı isimler de sakatlıklardan sonra kadroda kendine yer edinmiş. Kısacası iki hocadan biri yanlış yapıyor ama hangisi?!.

MVP


Euroleague de bu haftanın MVP'si Montepaschi Siena'dan Romain Sato. Asvel'e karşı deplasmanda 33 sayı, 6 ribaunt ve 3 top çalmayla 37 puan topladı. Tebrik!

Mes que un clup


Fotoğrafa bakınca bu adam ya amigo yada şaklaban dersiniz(en azından ben öyle söyledim). Fakat bu adam barcelonanın bir klüpten fazlası olduğunun göstergesi.Kendisi Columbia Universitesinden Xavier Sala-i-Martin, ödüllü bir ekonomi profesörü. Barçanın ekonomiden sorumlu başkanı aynı zamanda. Böyle bir adama sahip olunca ekonomik anlamda ne başkana nede taraftara düşünülecek birşey kalmıyor. Darısı bizim futbol federasyonumuzun başına, böyle biri olmasada en azından ekonomik olarak futbolumuzu kalkındıracak birini başa getirsek fena olmaz.

4 Kasım 2009 Çarşamba

CL

4 Kasım 2009 Çarşamba

19:30 Rubin Kazan - Barcelona (1-0)

21:45 Arsenal - Alkmaar (4-6 yada 1)

21:45 Din. Kiev - Inter (2)

21:45 Fiorentina - Debrecen (1)

21:45 Lyon - Liverpool (1)

21:45 Sevilla - Stuttgart (1)

21:45 St. Liege - Olympiakos (0-2)

21:45 Unirea Urziceni - Rangers (1)

Grazie Kaka

Milan tribünleri Real maçından önce Kaka'ya teşekkür ettiler geçmişte takıma kattıkları için. Teşekkür edilmeyecek gibi değil;
1 şampiyonlar ligi ikinciliği,
1 şampiyonlar ligi kupası
1 lig şampiyonluğu
1 İtalya kupası
2 Uefa süper kupa şamğiyonluğu
1 Dünya Şampiyonluğu.

Bir taraftar daha ne ister ki

Sıradaki


Her an yerini kaybedebilir Van Gaal, Bayern için çok kritik maçlar geliyor.

Büyük Maç Kazanamayan Adam


Kendisinden bir Fenerbahçeli olarak çok haz etmem ama bunun suçu yanlız bende değil galiba. Dün akşamdan sonra siyah-beyaza gönül koyanlarda bolca ah etmiştir, heleki böylesi kolay bir gurup yakalamışken.

Mustafa hocanın istanbul kariyerine baktım, mecidiyeköyden sonra aslında yüzünün çokta gülmediği yazıyor. Fenerbahçe ile şampiyonluğa ulaştığı 00-01 sezonunda 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik almış. Kötü demek gerçekçi olmaz ama sonraki felaket sezon şampiyonlar ligi ve ilk devre oynanan büyük maçlar da 9 maglubiyet(6sı CL de) 1 galibiyet ve 1 beraberlik çıkarmış takımı. Beraberlik ve galibiyeti ise ön eleme maçında G. Ranger'a karşı.

Geçen sezon bir ilki başarıp üç büyük takımımızı şampiyon yapan ilk teknik direktör olma başarısını gösterdi. Tabi işin püf noktası ilk 6 takıma karşı tek galibiyet almasında yatıyor, bu çokta gerçekçi bir tablo değil sevinmek için. Beklenen oldu ve geçen sene bu şartlarda şampiyon olan takım bu sezonynadığı avrupa maçlarında gene sahadan boynu bükük ayrıldı. Üstelik ilk derbi maçını kaybetti ki asıl zor fikstür bundan sonra ki 1 aylık süreçte ortaya çıkacak. Gene kendisine çeşme yolu görünüyor, en iyisi sadece gazetelerde yorum yapsın. Tek şart iki takımda oyun oynamıyor, şöyle oynasın gibi kendisinin beceremediği şeyleri yapmak kısa zaman alan birşeymiş gibi söylemesin. Onunda hocalığını, oynattığı topu görüyoruz.

CL

Bayern Münih 0-2 Bordeaux

Maccabi Haifa 0-1 Juventus

Manchester United 3-3 CSKA Moskova

Marsilya 6-1 Zürich

Milan 1-1 Real Madrid

Apoel 0-1 Porto

Atletico Madrid 2-2 Chelsea

Beşiktaş 0-3 Wolfsburg

Sekiz maçta 5ini bilmişim Chelsea, Manu ve Juventus maçlarından ise bana göre sü'pürüz sonuçlar alındı. Keşek Marsilya, Wolfsburg,Porto ve Bordeaux maçlarına yaptığım iddaayı oynasaydım.

3 Kasım 2009 Salı

CL

3 Kasım 2009
21:45 AC Milan - Real Madrid (0)

21:45 APOEL - Porto (2)

21:45 Atl. Madrid - Chelsea (2)

21:45 Bayern - Bordeaux(2)

21:45 Besiktas - Wolfsburg (2)

21:45 Manchester Utd - CSKA Moscow (1)

21:45 Marseille - Zurich (1)

21:45 M. Haifa - Juventus (0-1)

6.545.586


Rakam dolar olarak Serena Williamsın bu sene turnuvalardan kazandığı ödül miktarı, sponsorluk geliri hariç.

Aynı zamanda bir rekor, bayan bir teniscinin kazandığı maksimum miktar olarak. Tabi Serena resimde görüldüğü üzere ne kadar bayan olarak konumlandırılabilir bilmiyorum.

2 Kasım 2009 Pazartesi

U-17 Eşleşmeleri

1 Arjantin - Kolombiya (1)
2 Türkiye - BAE (1)
3 İsviçre - Almanya (1)
4 İtalya - ABD (1)
5 İspanya - Burkine Faso (1)
6 İran - Uruguay (2)
7 Meksika - Güney Kore (2)
8 Nijerya - Yeni Zelenda (1)

çeyrek final eşleşmeleri
1-2
3-4
5-6
7-8

Yani rakibimiz yüksek ihtimal Arjantin, çok iyi oynamadılar ama genede favorilerden biri. Sağ bekleri ve orta alandaki ikilisi iyi.
Bizde de Muhammet Demir ve Orhan Gülle göze batanlar bakalım ne olacak

Guizanın Keşfedildiği Maç


spor - danİel guİza’nin keŞfedİldİĞİ maç (İzlenmesİ izlesene.com