31 Aralık 2009 Perşembe

İyi Seneler-2010


Senenin En güzel fotoğrafları benim için.

Kaymak: Sezyum.com

Neredesin Genç Turkcell'li



Hep spor hep spor olmaz; Bugün 2009 hakkında aklımda yer eden şeyleri yazacaktım. Fakat sabah bir açtım gazeteleri heryere zam yapılmış

Benzine zam
Köprüye zam
Elektriğe zam
Taşıt vergisine zam
Emlak vergisine zam
Ivıra zam
Zıvıra zam...

Devamı gelir herhalde yakında yeni zamlarda kapıya dayanır.
Korkum o ki bir sayaç takıp aldığımız nefesin metreküpüne de para isteyecekler.

Sorum sana genç turkcellli bir yer var mı bildiğin daha yaşanabilir. İnsanlarının daha mutlu olduğu varsa söyle oraya gidelim milletce.

7 yıldızlı otellerde gününü gün eden,anamızı alıp gitmemizi isteyen padişaha sesleniyorum.

"MAĞRUR OLMA PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR."

29 Aralık 2009 Salı

Seni Seçmedim Pikaçu


Tam anlamıyla yapılan bu, 2016 adaylığı için federasyonun Trabzon ve Şaraçoğlu için ortaya koyduğu düşünce.

Sen biraz otur pikaçu, charmeleon senin yerini alsın.

Peki ne kadar mantıklı, bir turnuva düzenleyeceksiniz ve adı üstünde eğlence sektörü bu. Bu sektörün en önemli geliri içki, yemek, hediyelik eşya gibi benzeri kalemler.

Sorunun kaynağıda aslında burda başlıyor. Halkalı da oturan biri olarak benim bile gitmek istemediğim stadyumda maç oynatmak ne kadar akıl karı.

Bir diğer haksızlıkta belkide ülke futbolunun en önemli futbol şehirlerinden bir tanesi olan Trabzonun değilde Konyanın seçilmesi?

Gelen futbol severlere Mevlana felsefesini mi öğreteceğiz, ki geleceğini düşündüğümüz yaş gruplarının içki ve seks bazlı eğlence düşüncesine Konya ne kadar uygun. Tabi belli olmaz belki gelip hayat felsefesi değişecek olanlarda olabilir.



Konu ülke gündemine Fenerbahçenin veryansını ile girdi isteyen bu linkten okuyabilir. Fakat onlarında birşeyleri düşünmeleri gerek yönetim olarak. 12 sene sonunda neden sürekli Federasyon yada kurumları ile bir çaltışma içindeler.

 Bunun dışında bana göre açıklamada ki en can alıcı nokta şurası;

"Asya ve Avrupa kıtaları arasında uzanan İstanbul, ev sahibi adayı olduğu her organizasyonunda "kıtaları birleştiren şehir" imajı ile ön plana çıkmış ve bu güçlü yönü ile aday olduğu her organizasyonda ev sahipliğine seçilmişken, İstanbul'un Asya kıtasında bulunan parçasının ve bu parçasında mevcut potansiyelin EURO 2016 organizasyonu dışında tutulmasının akla sığan bir izahı var mıdır? "

Üzerinde düşünülmesi gereken budur aslında, düşünsenize açılış maçının saat 19 da asya yakasında, turnuvanın resmi açılışının ise saat 21'de avrupada olduğunu yada tam tersi yakalarda. Bunu yeryüzünde isteyipte yapabilcek başka ülke var mıdır?

Biz ne yapıyoruz onun yerine Kayseriden batıya bir çizgi çekiyoruz hoppp birde üstüne elimizde ki en hazır futbol stadyumunu park yeri sorununu bahane edip aday listeye almıyoruz. Sormazlar mı adama Olimpiyat stadının yol problemi, metro problemi, cevre düzenlemesi, rüzgar ve yaşam alanlarına yakınlığı problemlerini ne yapacağız.

Bu turnuvayı italya yada fransa bize yedirir mi?

Zannetmiyorum, fakat bizim adaylık sürecimizin işleyişi ile ilgili söylenebilecek ilk şey aşağıda ki karikatürde fazlasıyla mevcut.


28 Aralık 2009 Pazartesi

Santos ve David Luiz



Aralık ayının sonlarına geldik, yeni yılın transfer borsasıda oluşmaya başladı bile. Bizi ilgilendiren en önemli haber Real Madrid resmi sitesi gibi çalışan Marcadan.

Nedir haber devre arasında galakticosun bir sol bek transfer edeceği ve bu ismin ya Benficalı Luiz yada Bizim Santos olacağı.

Haber tamamen bu şimdi realin transfer politikasını eleştirmek istemiyorum ama bu iki isme nasıl karar vermişler.

Kriterleri tam olarak nedir?

Defansın ortasından devşirme sol bek bir isim olan Luiz hadi diyelim ilk tercihleri. Sert, savunması kuvvetli bir isim arıyorlar dedik kendi kendimize. Peki Luizin alternatifi Santos mudur.

Diğer taraftan bakarsanda başka sorun, Santos ince işleri yapan daha naif bir adam. Böyle bir oyuncu ilk düşündüğünüz isimse neden gidip alternatif olarak David Luizi tercih edersiniz.

Tabi işin maddi yönüne de bakmak lazım,15 milyon eurodan bahsediliyor. Fiyat gayet tatmin edici. Bana göre şuan ligimizde bu değere satılmayacak oyuncu yok ve böyle bir teklif red edilir mi? Edilirse neden edilir anlamakta güç.

Sanki Züperrr ligimizde oynayacak sol bek bulmak zormuş gibi davranmak saçma. Sonuçta Real seviyesinde bir takımda sol bek oynamak her baba yiğidin harcı değil ama üç büyüklerde sol bek oynamak için bir dünya isim sayabilirim gözü kapalı.

Pelesenk

Uzun oldu, ne zor oldu

Kalp yoruldu dön gel, herşey kalsın

Yalnız aşkla, yalnız aşkla dön gel


müzik - funda arar yak gel | izlesene.com

27 Aralık 2009 Pazar

www.pinokyo.org


Bugün gazetelerde nokta nokta klüb'lü futbolcu sarı çizmeli mehmet ağanın Fenerbahçe'den teklif aldığına dair açıklamaları yer almaktadır.
Kulübümüzün bu futbolcunun  medyaya yaptığı iddia edilen açıklamalarla hiçbir ilgisi yoktur. kendisine yönelik her hangi bir transfer girişimimiz kesinlikle söz konusu değildir.
Kamuoyuna duyurulur
Fenerbahçe Spor Kulübü

Ne zaman böyle bir haber görsem aklıma bu karikatür gelir, sayfanın editörüne gitsin.


Git artık...



2008/2009 sezonunun başıydı Aziz başkan kişisel sebeblerle( para dediler ama inandırıcı değil) Zicoyu göndermiş, kafasına en çok uyan hoca ile çalışmaya başlamıştı. O hoca ki avrupa şampiyonu olup direk türkiyeye inmişti. Zico giderken açıklamalar genelde şu yöndeydi "İstikrardan yanayız". Zaten istikrardan ne anladıklarını 70 yaş üstü bir isim getirerek cümle aleme gösterdiler. Şimdide istikrardan, 2010 da F4 hedeflerinden hiç bahseden basketbol şubesi çalışanı gördünüz mü?

Koca salona 2bin kişiye derbi, 500 kişiye euroleague maçı oynamanın sebeblerini umarım bu gece evlerine gittiklerinde düşünürler.

Birde şu söylemlerini unutmasınlar "Fenerbahçe gücünü taraftardan alır". Bu kadar takımından kopmuş bir taraftarın sorununun ne olduğuna bir zahmet biraz kafa yorsunlar.

Son sözümde tanjevic'e "İstifa etmekde erdemdir"

dipnot:resim salsabasketten