29 Aralık 2009 Salı

Seni Seçmedim Pikaçu


Tam anlamıyla yapılan bu, 2016 adaylığı için federasyonun Trabzon ve Şaraçoğlu için ortaya koyduğu düşünce.

Sen biraz otur pikaçu, charmeleon senin yerini alsın.

Peki ne kadar mantıklı, bir turnuva düzenleyeceksiniz ve adı üstünde eğlence sektörü bu. Bu sektörün en önemli geliri içki, yemek, hediyelik eşya gibi benzeri kalemler.

Sorunun kaynağıda aslında burda başlıyor. Halkalı da oturan biri olarak benim bile gitmek istemediğim stadyumda maç oynatmak ne kadar akıl karı.

Bir diğer haksızlıkta belkide ülke futbolunun en önemli futbol şehirlerinden bir tanesi olan Trabzonun değilde Konyanın seçilmesi?

Gelen futbol severlere Mevlana felsefesini mi öğreteceğiz, ki geleceğini düşündüğümüz yaş gruplarının içki ve seks bazlı eğlence düşüncesine Konya ne kadar uygun. Tabi belli olmaz belki gelip hayat felsefesi değişecek olanlarda olabilir.



Konu ülke gündemine Fenerbahçenin veryansını ile girdi isteyen bu linkten okuyabilir. Fakat onlarında birşeyleri düşünmeleri gerek yönetim olarak. 12 sene sonunda neden sürekli Federasyon yada kurumları ile bir çaltışma içindeler.

 Bunun dışında bana göre açıklamada ki en can alıcı nokta şurası;

"Asya ve Avrupa kıtaları arasında uzanan İstanbul, ev sahibi adayı olduğu her organizasyonunda "kıtaları birleştiren şehir" imajı ile ön plana çıkmış ve bu güçlü yönü ile aday olduğu her organizasyonda ev sahipliğine seçilmişken, İstanbul'un Asya kıtasında bulunan parçasının ve bu parçasında mevcut potansiyelin EURO 2016 organizasyonu dışında tutulmasının akla sığan bir izahı var mıdır? "

Üzerinde düşünülmesi gereken budur aslında, düşünsenize açılış maçının saat 19 da asya yakasında, turnuvanın resmi açılışının ise saat 21'de avrupada olduğunu yada tam tersi yakalarda. Bunu yeryüzünde isteyipte yapabilcek başka ülke var mıdır?

Biz ne yapıyoruz onun yerine Kayseriden batıya bir çizgi çekiyoruz hoppp birde üstüne elimizde ki en hazır futbol stadyumunu park yeri sorununu bahane edip aday listeye almıyoruz. Sormazlar mı adama Olimpiyat stadının yol problemi, metro problemi, cevre düzenlemesi, rüzgar ve yaşam alanlarına yakınlığı problemlerini ne yapacağız.

Bu turnuvayı italya yada fransa bize yedirir mi?

Zannetmiyorum, fakat bizim adaylık sürecimizin işleyişi ile ilgili söylenebilecek ilk şey aşağıda ki karikatürde fazlasıyla mevcut.


1 yorum:

  1. pikaçu seni çok seviyorum......çünkü çok sevdiğim bi insanın takma isimisin..ve çok tatlısın.....:)

    YanıtlaSil

Yorum