28 Aralık 2009 Pazartesi

Santos ve David Luiz



Aralık ayının sonlarına geldik, yeni yılın transfer borsasıda oluşmaya başladı bile. Bizi ilgilendiren en önemli haber Real Madrid resmi sitesi gibi çalışan Marcadan.

Nedir haber devre arasında galakticosun bir sol bek transfer edeceği ve bu ismin ya Benficalı Luiz yada Bizim Santos olacağı.

Haber tamamen bu şimdi realin transfer politikasını eleştirmek istemiyorum ama bu iki isme nasıl karar vermişler.

Kriterleri tam olarak nedir?

Defansın ortasından devşirme sol bek bir isim olan Luiz hadi diyelim ilk tercihleri. Sert, savunması kuvvetli bir isim arıyorlar dedik kendi kendimize. Peki Luizin alternatifi Santos mudur.

Diğer taraftan bakarsanda başka sorun, Santos ince işleri yapan daha naif bir adam. Böyle bir oyuncu ilk düşündüğünüz isimse neden gidip alternatif olarak David Luizi tercih edersiniz.

Tabi işin maddi yönüne de bakmak lazım,15 milyon eurodan bahsediliyor. Fiyat gayet tatmin edici. Bana göre şuan ligimizde bu değere satılmayacak oyuncu yok ve böyle bir teklif red edilir mi? Edilirse neden edilir anlamakta güç.

Sanki Züperrr ligimizde oynayacak sol bek bulmak zormuş gibi davranmak saçma. Sonuçta Real seviyesinde bir takımda sol bek oynamak her baba yiğidin harcı değil ama üç büyüklerde sol bek oynamak için bir dünya isim sayabilirim gözü kapalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum