28 Ekim 2009 Çarşamba

Yabancı Gözüyle Sercan Yıldırım

Değerlendirme 9 ekim 2009 günü yayınlanmış, biz kendi içimizde çokça tartışıyoruz. Türk pasaportu sorun mu değil mi? Yetenekli miyiz değil miyiz? Aslında en yetenekli genç oyuncumuzun dışarıdan bir göz tarafından seyredilip değerlendirilmesi daha gerçekçi konuşmamızı sağlardı.
Skysport tarafından yazılmış bir değerlendirme, güçlü yanları olarak gol sezgisi ve vuruşu. İki ayağını da kullanabilmesi ve Totti gibi hücum ve orta alan özelliği bulunması gösterilmiş. Üstüne de kanatta da kullanılabileceği ve seyredenleri gol yeteneğiyle şoke ettiğini yazmış. Şuan ki yeteneği 10 üzerinden 8 almış ama potansiyel 10 üzerinden 10.
Sene başından Fenerbahçe'den 10 milyon euro istemişti Bursa, Skysport'a göre şuan ki değeri 6 milyon pound. Potansiyeline bakarsak 22 milyon poun'a kadar yükselmesi bekleniyor.

Tabi bu anlattıklarımızı başka bir yetenekle kıyaslayalım ki bir anlam kazansın. Sercan toplamada 80 üzerinden 62 almış. Fiorentinadan Jovetiç sene başında yapılan değerlendirmede 80 üzerinden 63, Mesut Özil ise 61 puan almış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum