27 Ekim 2009 Salı

Ruben de la Red


İspanyolların son yıllarda yetiştirdiği en iyi oyuncular genelde orta alan oyuncuları. Forvet ve defans üretiminde de başarılılar ama asıl başarıları iki bölge arasını dolduracak isimlerde yatıyor. Xavi, İniesta, Baraja, Silva, Alonso, Cazorla, Mata, Riera, Vivente, Fabregas, Luis Garcia, Albelda, Joaquin, Capel, Navas say say bitmez bunlar üst düzey oynayanlar son 4 sene içinde. Bir isim daha var aslında şuan tekrar futbola dönmeye çalışan; De La Red.

2008 avrupa şampiyonası öncesinde Laudrup yönetimindeki Getafe ile uefa da çeyrek finale kadar çıkan kadronun temel taşlarından biriydi. Zaten bütün sezon gösterdiği performans Aragonesin de gözünden kaçmadı. Avrupa şampiyonu olan takımda Yunanistana attığı gol ve gösterdiği performans kariyerinin tepe maçlarından biriydi çünkü ertesi sene geri döndüğü Real Madrid ile doğru düzgün maça çıkmadan Union maçında rahatsızlandı. Futbola ara vermek zorunda kaldı sorun araştırıldı ve altından kalp rahatsızlığı çıktı. Hala devam eden bir süreç.

Bugün marcaya röportaj vermiş, tekrar oynamak isteğini zayıf bir adam olmadığını göstermeyi arzuladığından bahsetmiş. Bana bir dönem Fenerbahçede oynayan Washington olayını hatırlatıyor.Brezilyalı oyuncu da antremanda kalp spazmı geçirince apar topar ülkesine gönderilmişti. Ölebileceği söylendi, oynamasının mümkün olmadığından bahsedildi. Şimdi Sao Paulo takım için top koşturuyor. Türkiyeden ayrıldıktan sonra 7 senede 5 takım değiştirdi. 167 maçta tam 126 gol attı ve atmaya da devam ediyor. Umarım De La Red de tekrar yeşil sahalara döner ve oyunu oynar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum