10 Ocak 2010 Pazar

Sevillanın Durumu


Yazının başında Racingli Canalesle başlayalım, kendisinde 2 ay önce şöyle bir post ile bahsetmiştik. Dün üçünce kez izleme imkanı buldum, fizik olarak zaten daha çocuk ama üzerine koyarak gideceği için ileride çok daha ekstra işler yapabilir duruma gelecek. Pas yüzdesi yüksek, devamlılığı olan bunun yanında özgüveni üst düzeyde bir isim.

Racing ile alakalı bir diğer hoş kısım Munitis. Real, Deportivo derken tekrar futbolu ile büyüdüğü takıma geri döndü. Ben hep beğenmişimdir, tam orta sıralara oynayan takımların yıldız oyuncusu. Bizde de böyle tipler vardır; Ceyhun gibi mesela. Belki büyük takımlarda çok göz önüne batmazlar yada neden burda diyebilirsiniz ama daha alt seviye takımları seyretmeniz için bir sebebtir.

Sevillaya gelirsek eğer, bir ara üçüncülüğe kadar çıkıp şampiyonluktan bahsediyorlardı. Bugünkü durum ise son altı maçta tek galibiyet alan, bununla birlikte futbol olarakta gittikçe kötüye giden bir takım haline gelmiş durumdalar.

Bugün oynanacak maçlarda Mallorca, Deportivo ve Getafe rakiplerini mağlup ederlerse 8. sıraya inecekler ki daha ne kadar dibe vururlar bilemiyorum.

Öyle iki gol yediler ki araya atılan tek topa koşu yapan ekstra adamı takip eden bir tane oyuncu çıkmadı. Canales'te elini kolunu sallayarak gitti golleri büyük bir soğukkanlılıkla yaptı. Hele ikinci golde kaleciyi geçtikten sonra vurmayıp geriden gelen Adriano'yu da çalımla kale içini sokuşu yok mu işte futboldan zevk almamıza sebep olan ufak detaylar bunlar dedirtti.

Bu arada Jimenez dene çapsız takımında bir şeyler yapmaya çalışan tek adam Perottiyi neden çıkardı anlamadım.

Dip not: Kone futbolu unutmuş, yeni bir takıma gitmesi kendisi için iyi olabilir mesela Fenerbahçe :)

Videoyu göremeyenler için link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum