19 Kasım 2009 Perşembe

2012


Amerikalılar maya takviminin 2012 de bitmesini kullanarak bir film yapmışlar, konu Nuh'un gemisinin teknolojiye uyarlanması. Biraz özel efekt, bir tutam boşanmış bir aile, azıcık çocuklarınyla arasını düzeltmeye çalışan baba, çok az da abd başkanının kararlarına bütün dünya liderlerinin itiat etmesi.

Filmin derin darbeden ayrılan tek farkı bu defa nötrinoların (fizikte her maddenin içinden hiçbir etki yapmadan geçen kütlesi ve elektrik yükü olmayan parçacıktır) maddeye etki edebilecek hale gelip, dünyanın sonunu hazırlaması.

Olay Hindistan da başlıyor Himalayalar da bitiyor. İçeriği ise bilim kurgu diye başlayıp komedi oluyor 15 dakika sonra. Yellowstone parkındaki kahramanın karavanla kaçışı, Limuzinle slalomlar, uçak kullanmasını bilmeyen üvey babanın onbin saat uçuş tecrübesi olan F-16 pilotu manevraları, abidik gubidik bir film.

Zaten şöyle klişeler var ki anlaması zor arkadaş; Uçağın yakıtı mı yok yada motoru mu bozuldu merak etme dünyanın en büyük uçağı Antonov için bile mutlaka piste benzer bir yüzey vardır Tibet gibi dağlık bir bölgede olsanda ki yanlış bilmiyorsam Antonovlar AB ve ABD hava alanlarına iniş yapması yasak uçaklar listesinde olmalı ne işi var Amerika da. Kim Amerikaya girişine izin vermişte kahramanlar can havliyle son anda uçağı kaçırıp kurtuluşa yelken açıyorlar.

Filmle ilgili tek rahatlatıcı bilgi ise sonunda oluşan karasal yapıyı gördüm Türkiye yerli yerinde duruyor, merak edilecek bir şey yok. Ancak ben başbakan olsam kırılırım bizi gemiye almamışlar :). Elin gavuru bize özel gemiyi nasıl tahsis etmez, hemen buradan nota versinler

Harcadığım zamana yazık. Hasta hasta gittim birde tıklım tıklım salonda izleyeceğimizi öğrenince iyi film olduğunu düşünmüştüm. Benim için davos bitmiştir bir daha da gelmem Roland Emmerich filmine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum