6 Aralık 2009 Pazar

Eskişehirspor 2 - 1 Fenerbahçe



Herşey Antep maçının 2. yarısının ilk düdüğüyle başladı, galibiyete alışmış bünyeler sallanmaya. Baskıyı çok hissetmeyen ve yeni yeni birbirine alışan takım çözülmeye başladı.

8 hafta boyunca öyle yada böyle mücadele eden, başkanının istediği gibi rakiblerini ısıran oyuncular yavaş yavaş durmaya başladı.

Gökhan Gönül ve Alex'in durması ise bütün hücum gücünü bitirdi, zaten zordur kötü sezondan sonra gelen ilk maçlar. İyi başlarsanız "devamı gelecek mi" endişesi sarar, kötü başlarsanız "bu sezonuda kaybettik korkusu".



Bugün iki takımda birşey oynamadı, zaten doğru düzgün kalecileri yere yatıran pozisyon da yok. Bu maçı seyretmek için ancak taraf olmanız lazım, hemde iyi bir taraf. Yoksa çekilir gibi değil.

Oyun Daum'un seçimleri ve formsuz oyuncuların uykulu ruh halleriyle seyircilerin belleğini boğuyor.

Daum'un oyuncu kazanmak adına yaptığı Santos ısrarı farkında olmadan brezilyalının taraftar gözünde ki bütün kredisini bitirmek üzere. İkinci yarının başlaması ile arka arkaya iyi maçlar çıkarmak zorunda, yoksa işi çok zor.

Bir diğer tercih sorunu ise Alex, tamam bir pasta oyunu değiştirebilir ama neredeyse pas verecek mecali yok.



Yıllardır hocaların eleştirilmesinin başlıca sebebi Selçuk oldu. Bugün Abdülkadir oynasaydı 11 de Selçuğun verdiği performansı veremez miydi. Bu gençlerin Selçuğun yerine kötü oynamasını kabul edecek belkide binlerce taraftar var.

Ya da Özer Santos ve Alex'in verdiği katkıyı veremeyecek kadar kötü müdür? Yoksa Sakat mıdır? Açıklanmayan yada bilinmeyen bir şeyler var samandıra da yaşanan.

Oyunun içine dışına girmiyorum, sadece anlamadığım 6 hafta da 1 galibiyet alan takımın sorumluları neden bu kadar kayıtsızdırlar.




Sene başında Daum büyük konuşmuştu "6 da 6 gören var mı" demişti, şimdi burdan soralım 6 da 1 gören kaç teknik direktör geldi acaba bu takımın başına.

Bu arada Rıza Çalımbay "Fener kötü biz çok iyi oynadık" demiş, iyi oynayan es-es bu ise kötü oynayanı tahmin bile edemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum