24 Ekim 2009 Cumartesi

U-17 Dünya Kupası




U-20 Mısır da bitti ve sıra geldi alt yaş grubunun en görkemli turnuvasına. Fabregas, Anderson ve Kroos bu üç oyuncunun da ortak noktası U-17 Dünya kupasında en değerli oyuncu seçilmeleri, sırasıyla 2003, 05 ve 07 yıllarında ki turnuvalara farklı bir hava ve heyecan katmışlardı. Tabi tek yıldız onlar değil bu sahnede parlayan daha önce bu yaş kategorisinde. Diego, Veron, Ronaldinho, Carlos Tevez, Michael Essien, Harry Kewell, Figo, Xavi, Landon Donovan, Adriano, Fernando Torres, David Silva, Freddy Adu, Nuri Sahin ve Vela gibi üst düzey oyuncular kendilerini gösterip Avrupa'nın büyük kulüplerinin takibine girdiler. Kısaca adam olacak çocuk burada kendini belli ediyor.

Dönelim bizim milli takımımıza, 2005 de Peru da oynanan turnuvadan sonra devamlılığı sağlayamamış ve G. Kore deki turnuvaya katılamamıştık. Aradan 4 yıl geçtikten sonra tekrar katılıyoruz, aslında önemli bir gelişme. Final, yarı final oynamak değil alt yaş jenerasyonundan itibaren büyük turnuvalara katılmayı bir gelenek haline getirmeliyiz. Bunu da ancak bu kategoride devamlılığı sağlayarak başarabiliriz.

2005 Peru'dan aklımızda kalan gece geç saatlerde oynanan maçlar ve bu maçları Türkiye de hiçbir kanalın yayınlamamasıydı ta ki yarı finalde oynadığımız Brezilya maçına kadar. Çok dramatik bir maçtı, 3-0 geriye düşüp 10 kişi kalmamıza rağmen 3-3 yapmıştık ama Anderson'u durduramamıştık ve maçın son dakikasında gelen bir gol ile yenilmiştik. Üstelik kupayı da grup maçlarında yedek takımla yendiğimiz Meksika, Brezilyayı 3-0 yenerek kazanmıştı. O turnuvadan akılda kalan genç oyuncularımızın müthiş takım oyunuydu. Topu havaya kaldırmadan sakin paslar ile oyuna hükmediyorlardı. Abdullah Avcının belkide bu kadar istenmesinin sebebi de o turnuvada seyrettiğimiz müthiş takım oyunun yaratıcısı olmasıdır.

Şimdi gelelim 2009 yılına, gene en büyük favori Brezilya, İspanya, Nijerya, ve Arjantin. Plase de Almanya. Bu turnuva içinde konuşulan, damga vurması beklenen 5 yıldız adayı var. Bunlar; Bonservisi İnter de olan Brezilyalı ortasaha oyuncusu Coutinho, Hollandalı golcü Luc Castagnois, Arjantinli atak oyuncusu Daniele Villalva, İtalyanın yeni 10 numarası olmaya aday Genoa'lı Stephan El Shaarawy ve şuan Amerika da birinci ligde oynayan Meksikalı Bryan Leyva. Tabi seyre değer başka oyuncular da var mesela Barcelonalı defans oyuncusu Muniesa, A. Madridli golcü Borja, Hollanda milli takımı için oynayan Arsenalli Oguzhan, Turnuvaya gelene kadar 7 gol atan Bursasporlu Muhammet, Santosun şimdiden Avrupaya pazarlanan genç yeteneği Neymar, Liverpoolun almanı Buchtmann, Nijeryalı golcü Stanley Okoro.
Daha sayamadığımız bir dünya isim var, seyredip zevkli bir turnuva olmasını umalım. En azından Mısır da oynayan abilerinden daha iyi bir turnuva geçirsinler




Coutinho



Sırasıyla Meksikalı Leyv, İtalyan Shaarawy ve Arjantinli Villalva

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum