23 Ekim 2009 Cuma

Galatasaray 4 - 1 Dinamo Bükreş


Arka arkaya evinde oynadığı ikinci maçta da 4 gol atarak galip geldi Galatasaray, üstelik bu defa sadece 1 tane yediler ama gene rakibe fırsatlar verdiler. Bu senenin en çok kullanılan 3 klişe lafından birini uyguladılar, rotasyon. Sol bekte Caner, defansta Topal,forvette Nonda ve Ardanın yerine de Elano ile başladı Rijkaard. Aslında daha zor bir ilk yarı bekliyordum, en azından oyunun daha çok sıkışmasını bekliyordum ama Servetin de katkısıyla atılan birinci gol bükreşi ileri çıkmaya zorladı. Kewell yorulana kadar yine müthiş işler yaptı ama maçın kahramanı tartışmasız Keitaydı. Lille de seyrettiğimiz oyununa benzer bir performans çıkardı çdeğişene kadar, gözümüzün pasını silen bir sağ açık performansı.


Elano da eski maçlarına oranla daha iyi oynadı, en azından maçın içinde çok saklanmadı. Fizik olarakta daha güçlü göründü. Bugüne kadar seyrettiğim lig ve avrupa maçlarında gördüğüm kadarıyla bu takımın en önemli oyuncusu Keita, herkes Ardadan bir Messi yada yeni Hagi yaratmaya çalışsa da onun değil Keita'nın yokluğu bu takıma ciddi anlamda yara açar. Sanırım bu sene Afrika kupasına gidecek ve bir süre takımda olmayacak belkide en önemli ve zor dönemeç bu olacak Galatasaray için çünkü Fildişi turnuvanın favorilerinden. Dönüşü uzun sürebilir.

Bükreş derbisinden iki ekipte galibiyetle çıktı bakalım pazar günü ne olacak.
Dipnot: Kewell'ın gollerinden sonra Boney M den Daddy Cool şarkısını çalması gerçekten çok güzel düşünülmüş, bulanı tebrik ederim.

Dipnot 2: Liverpool taraftarı da Kewell gol atınca aynı şarkıyı söylüyormuş, olsun burada devam etmeside güzel


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum