22 Ekim 2009 Perşembe

Steaua Bükreş 0 - 1 Fenerbahçe


Bu sene bol bol seyredeceğimiz maçlardan birini daha seyrettik, golü atana kadar ileri gitmeye çalış. Fakat hızlı değil çok pas yaparak git, golü attıktan sonra geriye çekilebildiğin kadar çekil. Pas yeteneği bu kadar üst düzey oyunculardan kurulu bir takım neden topu bu kadar yavaş ve gereksiz dolaştırır. Bir diğer hata neden sürekli uzun top yapılır, ne amaçlanmaktadır.

Birde işin savunma kısmı var, Bilica arka arkaya 4-5 iyi maç çıkardıktan sonra son iki maçtır sahada anlamsız hatalar yapmak için zorluyor. Çalım atma sevdası yada garanti pas yerine zorlama pas atması yüzünden ilk yarıda 3 defa rakibe pozisyon verildi. Özellikle 45. dakikada kaptırdığı bir top var ki Nicolitaya iyi pas gelmemesi büyük bir şans.

Bu kadar güzel paslaşarak gol atabilen bir takımın, yürüyerek maçlar oynaması üzüntü verici. Tabi birde takımın teknik direktörüne de bir kaç söz söylemek lazım, geldiğinden beri ayakta durmakta zorlanan Santosa bu kadar dayanmak ciddi anlamda sorgulanacak bir şey. İki tane boş kaleye kaçırdı ki yeteneksiz desem değil, topa vuramıyor desem o da değil. Nesi var anlamak zor. İlk yarıda çıksa kimse sesini çıkarmazdı ama yorgun sol açık 90. dakikada değiştiğinde herhalde kendisi de şaşırmıştır.Maçın tartışmasız yıldızı Emre olmasa takımda ileri oynamak isteyen yok. Garip bir ruh hali sanki özellikle tembih edilmiş hızlı oynamayın diye, tabi ki daum böyle taktik verdi demiyorum ama anlaması zor.


Takım planlamasını yapanlara da tebrikler çuval dolusu parayı harçayıp iki forvetiniz sakatlanınca oynatacak bir 3. oyuncu bulamıyorsanız neden bu görevdesiniz. Basket takımı 3 senedir bir dört numara getirmez, futbol takımı iki senedir bir üçüncü forvet getirmez ya da getirdiğiniz genç oyuncuyu uefa kadrosuna almazsınız. Diyelim galibiyet gerekti golcü olarak kim girecekti sahaya Ali Bilgin mi yoksa Selçuk mu?

Özeri de uzun bir aradan sonra sahalarda görmek sevindirici. Takımda biraz kıpırdanan bir şeyler yapmaya çalışan tek oyuncuydu Emre ile birlikte.


Dipnot: Benim gibi TNT'yi Digitürk platformunda seyredenler D-Smart'a bolca küfretmiştir herhalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum